Deel I van het Dannemeer, een nieuw moeras in Midden-Groningen, is bijna klaar. In Noorderbreedte vertelden bewoners de afgelopen twee jaar hoe zij de gebiedsverandering ervaren. In deze slotaflevering komt dijkgraaf Alfred van Hall aan het woord, die de leiding heeft over het project.

Vorige afleveringen van de serie Dannemeer: Ingedijkt, Ganzen bij het Schildmeer, Per schip naar Woudbloem, Nieuw uitzicht natuurkoe, Schildmeer, bron van genot, Onze omgeving is veiliggesteld, Oermoeras voor de deur, Dannemeer.

Als Alfred van Hall zijn dagelijkse vijf kwartier buiten loopt of fietst, gaat hij vanuit zijn woonplaats Appingedam vaak in zuidwestelijke richting naar het Schildmeer en verder. Om te genieten. Nu zijn we er om te kijken wat er is veranderd sinds Midden-Groningen 25 jaar geleden als Strategisch Groengebied werd aangewezen. Maar liefst 6.300 hectare land is van eigenaar veranderd en er is 1.700 hectare nieuwe natuur gemaakt. Een megaoperatie die de finale nadert. Onder leiding van Alfred van Hall.
‘Wat mij boeit is de verwevenheid van mensen met hun gebied’, z…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden