In de gebruikelijke edities informeerden we u in 2011 onder meer over kolencentrales, duurzame Waddeneilanden, de verloedering van de Friese meren en de verwachte gevolgen van Henk Blekers natuurbeleid. U kon interviews lezen met thrillerauteur Lupko Ellen, met een boeddhistische ganzenverzorger, een zwerfsteendeskundige. We spraken met bestuurders, architecten, bewoners. Ook dankzij onze fotografen en onze vormgever kon u steeds weer anders aankijken tegen het Noord-Nederlandse landschap.
Het voornemen van de redactie voor 2012 is uiteraard om de lezers te blijven verrassen en prikkelen. Maar er gaat ook het een en ander veranderen. Na een hoofdredacteurschap van negen jaar wil ik nieuwe horizonnen gaan verkennen. Het aprilnummer zal daarom mijn afscheidsnummer zijn.
Tot slot. U zag …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden