Uit de honderden foto’s die Kolvoort schoot in slootjes, vennen en beken vol algenkrullen, weke beestjes en wuivende planten, stelde hij de afgelopen jaren drie uitgaven samen: Oer, de kracht van kijken (met natuur- en landschapsfotograaf Martin Kers, 2008), Beeldschoon water, in 2010 gemaakt in opdracht van Natuur en Milieufederatie Drenthe en Het Drentse Landschap, en Waterlicht dat eind 2011 verscheen. Vanwege zijn bijzondere manier van fotograferen kreeg hij op 15 december een van de drie Noorderbreedte Prijzen, die ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van ons tijdschrift werden uitgereikt.

‘Het spel van licht onder water is niet vanzelfsprekend’, benadrukt Kolvoort. ‘Een overmaat aan meststoffen kan water in een troebele soep veranderen. In zulk water verdwijnen bij gebrek aan…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.