Noorderbreedte belicht dit jaar een aantal dichters voor wie het landschap een bron van inspiratie was of is. In deze aflevering een opvallende Drentse dichter en voordrachtskunstenaar: Egbert Hovenkamp.

We hebben een gemeenschappelijke achtergrond. Zaten lang geleden op dezelfde mulo in het Drentse Rolde. Egbert Hovenkamp (1953) woonde in Schoonloo en ik in Grolloo. Samen fietsten we naar school. Bij mij in het dorp woonde Harry Muskee. Tweede helft jaren zestig. Cuby & the Blizzards braken door. Desolation en Groeten uit Grollo natuurlijk. Ik had nog niet zoveel met die muziek. Dat kwam pas later. Voor Egbert lag dat anders. ‘Het was mijn wereld. Dat voelde ik meteen. Maar ik was te jong om er deel van uit te maken. Ik bladerde af en toe door tijdschriften als Muziek Expres, Tuney Tunes, Hitweek en Aloha en daarin zag ik foto’s van mensen die ik ook in Grolloo weleens tegenkwam. Willem de Ridder, John Mayall, Johnny the Selfkicker en Eddy Boyd.’
Het viel Egbert op dat ze zich ande…

Trefwoorden