In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zijn in Diever verschillende bijzondere symbolen in het openbare straatwerk gestraat. Abe Brouwer was destijds als stratenmaker in dienst van de gemeente Diever en kreeg de ruimte om symbolen in de stoep van onder andere de kerk en de school te straten. Enkele symbolen zijn nu in ere hersteld.

In Diever zijn in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw door stratenmaker/schrijver/dichter Abe Brouwer (auteur van De gouden swipe) verschillende bijzondere symbolen in het straatwerk gestraat. Brouwer was destijds als stratenmaker in dienst van de gemeente Diever en kreeg de ruimte om bij de kerk, de school, het postkantoor en bij meerdere winkels en woonhuizen symbolen in de stoep te straten die ofwel een levensbeschouwelijke betekenissen hadden, ofwel de betreffende nering extra benadrukte zoals een roos bij de bloemist, of een kan en beker bij de kroeg. Andere voorbeelden die er nog liggen zijn de ploeg, de kandelaar en de opgaande zon.

Dierenriem
In het dorp liggen enkele grote ensembles die nog compleet zijn, zoals de gehele dierenriem op de parkeerplaats van de school. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.