De Veenkoloniën in het theater. Bert Hadders en Carmen Schilstra maken de muzikale theatervoorstelling Iemandsland over de zoektocht naar de Veenkoloniale roots. Artistiek leider Carmen Schilstra: ‘Wees trots op waar je vandaan komt’.

Drie jaar geleden werden Carmen Schilstra en muzikant Bert Hadders gevraagd door de provincie Drenthe om een toneelstuk te maken voor het gebied. ‘Maak iets moois voor de Veenkoloniën’ was de opdracht. De provincie wil cultuur stimuleren in gebieden waar bijna geen vast aanbod is. Schilstra en Hadders stelden een team samen en maakten de voorstelling ‘Iemandsland’ over de Veenkoloniën in de jaren ‘70. Ieder mens heeft een plek waar hij vandaan komt, is de gedachte achter de titel.

Brilletjes

In het toneelstuk keert de hoofdpersoon Berrie Kazimir …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.