In Oranjewoud vindt in het laatste weekend van mei de vierde editie van het Oranjewoud Festival plaats. Verschillende musici spelen dan in de tuinen, landhuizen en het museum. Zes vragen aan initiatiefnemer en pianist Yoram Ish-Hurwitz.

1. Waar komt het initiatief voor het festival vandaan?

‘Van mij. Ik woon zelf in Oranjewoud en vind het een hele inspirerende plek. Het lag voor mij voor de hand. De plek heeft wel iets museaals. Het is vroeger een landgoed geweest. Ik wilde iets organiseren wat nu van waarde is. Iets wat leeft en het landschap doet ontwaken. Ik vergelijk het zelf wel eens met dat het parklandschap Doornroosje is die door de muziek wordt wakker gekust. Ik wilde dit bos extra betekenis geven.’

2. Heeft u een doel met dit festival?

‘Ja, verschillende. Muziek laten hore…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.