Steden raken steeds meer versteend en dat heeft veel negatieve gevolgen. Operatie Steenbreek wil dit probleem tegengaan. Stadsecoloog Wout Veldstra laat zo’n versteende wijk zien in Groningen.

‘Dit is toch walgelijk? Zo’n straat is echt doods.’ Stadsecoloog Wout Veldstra kijkt naar de Jadestraat in Groningen. In de straat zien we betegelde tuinen, plastic stoelen en drie iele boompjes. Samen lopen we door de wijk Vinkhuizen, één van de plekken waar de verstening heel groot is.

Natuur in de stad

Steden raken steeds meer versteend. In de binnenstad was het altijd al een probleem, maar de laatste tien tot vijftien jaar krijgen ook andere delen van de stad hiermee te maken. Verstening betekent kort gezegd dat tuinen steeds meer betegeld worden. Deze verstening heeft vele gevolgen. Het is…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.