‘Winsum ligt midden in de weilanden, in het hele dorp waren maar drie bomen. Een schoolreisje naar Gaasterland zal ik dan ook nooit vergeten. Het was de eerste keer dat ik in een bos kwam, ik voelde me meteen thuis.’ Natuurkunstenaar Reinier Lagendijk (45) werd geboren in Den Haag, maar verhuisde op zijn derde naar Winsum in Friesland. Deze zomer exposeert hij in Harlingen en Oranjewoud.

‘Ik kon helemaal niet tekenen vroeger. Mijn tekenleraar lachte me gewoon uit: jij naar de kunstacademie? Het zou wel grappig zijn als ik hem nu zou terugzien. Mijn fascinatie voor natuur heeft zich verder ontwikkeld op de kunstacademie in Enschede. In het eerste jaar maakte ik al foto’s en schilderijen van bomen. Toen ben ik ook bomen gaan verzamelen in mijn tuin. Gewoon een boom meenemen uit het bos, …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden