Bij Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext kun je midden in de natuur begraven worden. ‘Groen begraven’ wordt langzaamaan steeds populairder.

In het ontvangsthuis van de natuurbegraafplaats hangt geen bedrukte sfeer. Bij binnenkomst word ik hartelijk ontvangen door twee dames van Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Eén keer per jaar organiseren ze een Inspiratiedag waar informatie wordt gegeven. Het hele jaar door geven ze ook rondleidingen.

Neanderthalers

Een grote groep heeft zich op het steentjespad voor het hoofdgebouw verzameld rond Dolf van der Weij, eigenaar van het landgoed Heidehof waar de natuurbegraafplaats ligt. Hij zal ons rondleiden over de begraafplaats. ‘Ik ga u een geheim vertellen’ begint Van der Weij, ‘ik geloof in wonderen, wonderen in de natuur. Dit gebied i…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.