Engrienetsiis ging voor NB#3 2015 op culinaire expeditie naar wildpluktuin Het Bloemenpad in Gasselternijveen. Onderaan deze pagina vindt u drie recepten.

Engrienetsiis ging voor NB#3 2015 op culinaire expeditie naar wildpluktuin Het Bloemenpad in Gasselternijveen. Onderaan deze pagina vindt u drie recepten.
Dat zevenblad in de hoek van de tuin, dat schreeuwt erom tot pesto vermalen te worden. ‘Niet uitroeien, maar opeten’, we lazen het al zo vaak in de krant. We deden dat nog nooit, maar we denken er wel vaak aan. Leah Groeneweg uit Gasselternijveen maakt wel zevenbladpesto, voor bij haar omelet met hondsdraf en kleefkruid. Die serveert ze bij een soepje van dovenetel en ander wild groen en een broodje met roomkaas, waar ze topjes van kleine veldkers, smeerwortelbloem en paardenbloemblaadjes door geroerd heeft. Daarbij schenkt ze ijsthee van hondsdraf en dovenetel. En het is allemaal even lekker.

Wortels van riet
We willen weer weten wa…