Fietspaden die plotseling ophouden, onoverzichtelijke kruispunten; er zijn nog veel obstakels voor fietsers. Noorderbreedte fietst in het kader van de Fiets Telweek een stukje op met Henk Bakker, lid van de Fietsersbond Groningen en fervent fietser.

Fietspaden die plotseling ophouden, onoverzichtelijke kruispunten; er zijn nog veel obstakels voor fietsers. Noorderbreedte fietst in het kader van de Fiets Telweek een stukje op met Henk Bakker, lid van de Fietsersbond Groningen en fervent fietser.

Henk Bakker fietst altijd van zijn huis in Winde naar Groningen en terug, voor zijn werk als buschauffeur en stadsgids. Zelfs om twee uur ’s nachts. Per maand fietst hij ongeveer 450 kilometer. ‘De auto laat ik het liefst staan. Als het echt niet anders kan, gebruik ik hem. Ik fiets liever omdat ik dan veel beter de stad Groningen in kan en ik geen gedoe heb met het zoeken naar parkeerplaatsen. Daarnaast rijd ik minder dieren dood, ik maak minder lawaai, het is beter voor het milieu en ik kan onderweg werken aan mijn conditie.’ Conditie hee…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.