De jubileumvoorstelling van theatergroep Tryater gaat op 30 oktober aanstaande in première. Het Friese gezelschap bestaat 50 jaar en pakt daarom groots uit met de – maar liefst – vier uur durende voorstelling Grûn.

De jubileumvoorstelling van theatergroep Tryater gaat op 30 oktober aanstaande in première. Het Friese gezelschap bestaat 50 jaar en pakt daarom groots uit met de – maar liefst – vier uur durende voorstelling Grûn.

De repetities vinden plaats in een vervallen loods op het industrieterrein in Leeuwarden. Normaal gesproken repeteren de acteurs in hun eigen gebouw, maar het decor is daarvoor te groot en daarom moesten ze op zoek naar een andere locatie. Tijdens de repetitie danst een groep van tien spelers naast twee mannen die een dialoog voeren. ‘Dit doen we opnieuw!’, roept Ira Judkovskaja, de regisseur. De spelers gaan naar hun beginpose en starten opnieuw. Ondertussen loopt een andere acteur naast het toneel heen en weer en oefent hij zijn tekst.

Familiewortels
De jubileumvoorstelli…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.