De fototentoonstelling Poppo & Engel, van fotograaf Gea Schenk, gaat op doorreis. Van Noorderlicht in Groningen verhuist de expositie de komende tijd naar Galerie de Vis in Harlingen en het Fotomuseum in Den Haag.

De fototentoonstelling Poppo & Engel, van fotograaf Gea Schenk, is op doorreis. Van Noorderlicht in Groningen verhuist de expositie via het fotomuseum in Den Haag naar Galerie de Vis in Harlingen waar de dubbelportretten van 12 december tot en met 27 februari 2016 zijn te bekijken.

Na een leven van hard werken op de boerderij verhuizen de tweelingbroers Poppo en Engel (1927) op tweeëntachtigjarige leeftijd naar een aanleunwoning. Documentair fotograaf Gea Schenk volgt ze daar ruim twee jaar. Het levert een foto-expositie en een fotoboek op over kracht en kwetsbaarheid, verbroedering en verbondenheid, uitgegeven door Noorderbreedte.

Boerenleven
Het verdwijnen van de klassieke boer was de aanleiding voor Wim van Sinderen, curator van het Fotomuseum, samen met medecurator Dirk Kome e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.