Met een crowdfundactie haalden Anika Postma en Anna Liefers 35.000 euro op; nu beginnen ze een containerhostel op het Suikerunie terrein in Groningen.

Met een crowdfundactie haalden Anika Postma en Anna Liefers 35.000 euro op; nu beginnen ze een containerhostel op het Suikerunie terrein in Groningen.

Het begon allemaal met het winnen van een wedstrijd om invulling te geven aan een zeecontainer die op het Suikerunie terrein stond. ‘Ons idee was om er een hostel in te maken, vertelt Anika. ‘Toen een hostel met zeecontainers in Scheveningen ermee stopte, hebben we de containers en de bedden overgekocht. We hadden met de pitch alleen de zeecontainer op het terrein gewonnen maar we waren al zover in gesprek met de gemeente dat we ook een kavel konden krijgen. Nu hebben we acht containers op het terrein staan.’ Het Suikerunie terrein is een groot braakliggend terrein vlakbij het centrum. Het staat nu volop in ontwikkeling en er worden v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.