Met een crowdfundactie haalden Anika Postma en Anna Liefers 35.000 euro op; nu beginnen ze een containerhostel op het Suikerunie terrein in Groningen.

Met een crowdfundactie haalden Anika Postma en Anna Liefers 35.000 euro op; nu beginnen ze een containerhostel op het Suikerunie terrein in Groningen.

Het begon allemaal met het winnen van een wedstrijd om invulling te geven aan een zeecontainer die op het Suikerunie terrein stond. ‘Ons idee was om er een hostel in te maken, vertelt Anika. ‘Toen een hostel met zeecontainers in Scheveningen ermee stopte, hebben we de containers en de bedden overgekocht. We hadden met de pitch alleen de zeecontainer op het terrein gewonnen maar we waren al zover in gesprek met de gemeente dat we ook een kavel konden krijgen. Nu hebben we acht containers op het terrein staan.’ Het Suikerunie terrein is een groot braakliggend terrein vlakbij het centrum. Het staat nu volop in ontwikkeling en er worden verscheidene creatieve initiatieven gevestigd.

Maken of kraken
‘Wij hebben persoonlijk ervaren dat je op reis in de leukste hostels komt en dat die echt je vakantie kunnen maken of kraken. Groningen mist dit eigenlijk nog’, vertelt Anna. ‘Dat vind ik ook het mooie van het gastvrouwschap, dat je dat kan faciliteren voor reizigers; een onvergetelijke ervaring.’ ‘En dat is precies wat we willen’, gaat Anika verder. ‘Ons doel is mensen iets blijer te laten weggaan dan dat ze zijn gekomen. Volgens ons speelt de plek waar je overnacht daar een grote rol in!’

Vrijheid
‘Onze droom is dat we vrij zijn om te doen wat we willen’, vertelt Anna. ‘En dat kan op het Suikerunie terrein. Wanneer wij een moestuin willen beginnen dan kan dat. We willen de mensen vooral laten zien hoe leuk Groningen is. We willen mensen alternatieve fiets-, wandel- of kanotours bieden, BBQ & Beer en yoga in de buitenlucht. Mensen hebben natuurlijk zelf de vrijheid om bij ons te doen wat ze willen. Het leukst lijkt het ons om zoveel mogelijk mensen van de culturele scene er bij te betrekken. Groningen is een jonge en levendige stad, en daarbij hoort een jong en levendig hostel’, aldus Anna.

Crowdfunding
Door middel van een crowdfundactie hebben de dames afgelopen vrijdag hun beoogde bedrag behaald. ‘Ik denk dat onze crowdfundactie zo goed werkt omdat wij nog relatief jong zijn en snappen wat jonge reizigers willen. Daarnaast bouwen we van de grond af iets op’, vertelt Anika. ‘En omdat de meeste mensen inderdaad behoefte hebben aan een gezellig, alternatief hostel. Wat ons anders maakt dan andere hostels is dat je gezellig bij óns komt logeren en wij jou persoonlijk meenemen naar alle hippe, alternatieve plekken in Groningen.

Duurzaam hostel
‘We zijn toevallig gestuit op de naam Rebel Rebel maar het geeft wel de goeie boodschap; we rebelleren tegen de saaie, suffe hostels en de standaardovernachtingen. Wanneer je een nieuwe stad gaat ontdekken draait het om de ervaringen die je deelt met de mensen om je heen en dat is wat wij bieden’, aldus Anika.
‘Daarnaast willen we gebruik maken van duurzame energie die opgewekt wordt op het terrein’, vertelt Anna. ‘We willen zoveel mogelijk gebruik maken van gerecyclede bouwmaterialen en tweedehands spullen. De crowdfundactie duurt nog 40 dagen en om onze containers echt duurzaam te maken hebben we meer nodig dan 35.000 euro. Duurzaam is nou eenmaal duurder’.

Wil je de dames steunen in het verwezenlijken van hun hostel? Ga dan naar https://crowdaboutnow.nl/rebelrebel en doneer of investeer in hun duurzame-container-droom.