Het Oranjewoud Festival verenigt klassieke muziek en een eeuwenoud parklandschap tot iets nieuws en inspirerends. Artistiek directeur Yoram Ish-Hurwitz zoekt, en vindt, nieuwe wegen om het publiek te raken.

Het Oranjewoud Festival verenigt klassieke muziek en een eeuwenoud parklandschap tot iets nieuws en inspirerends. Artistiek directeur Yoram Ish-Hurwitz zoekt, en vindt, nieuwe wegen om het publiek te raken.
Als Yoram Ish-Hurwitz aan het woord is, hoor je de muziek al een beetje. Hij praat met aanstekelijk enthousiasme over ‘nieuwe vormen’ om van klassieke muziek te genieten, over het Oranjewoud Festival, waarop dat in overvloed gebeurt: strijkers in tipitenten, blazers in het bos, zang in het zwembad, terwijl je lekker wiegt. Dat alles in het mooie parklandschap van Oranjewoud, bij Heerenveen.

Vorm is een vehikel
Ish-Hurwitz (1968) is concertpianist, en bedenker en artistiek directeur van het muziekfestival in zijn woonplaats. Hij komt uit Amsterdam, heeft Israëlische wortels. Hij stud…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.