Vlees zo biologisch dat het niet eens zo mag heten: lokaal geschoten wild is in opmars. David Rutgers blies het vroegere vak van wildslager nieuw leven in om in die vraag te voorzien. Engrienetsiis ging op bezoek.

Vlees zo biologisch dat het niet eens zo mag heten: lokaal geschoten wild is in opmars. David Rutgers blies het vroegere vak van wildslager nieuw leven in om in die vraag te voorzien. Engrienetsiis ging op bezoek.

Het kan een hele opgave zijn om overschotten uit de buurt op je eigen bordje te krijgen. Voor de gemiddelde noorderling is het eenvoudiger Nieuw-Zeelands hert (if you must: bij de Lidl) te serveren dan een van die tienduizenden van overheidswege afgeschoten ganzen. Bij wildslager David Rutgers zitten ze in potjes als rillettes, in folie als gerookte borstjes of in de stoofpot als curry.

De Wilde Slager verkoopt wild uit de drie noordelijke provincies en nu en dan wat Duits wild. Hij betrekt zijn wild van vijftig jagers uit de noordelijke regio. Ze leveren hem ree, h…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.