Kom je midden in de Ommelanden een jonge studente met een weelderige bos krullen en een camera tegen? Grote kans dat het de 23-jarige Sanne Meijer is. Voor haar blog fietst ze de provincie Groningen door, op zoek naar verhalen en bijzondere plekken.

Omdat ik nieuwsgierig ben geworden naar die mooie plekken in de buurt van Groningen, maar vooral ook naar Sanne, mail ik haar met de vraag of ik een keertje met haar mee mag fietsen. Ze antwoordt enthousiast een stuurt me ook meteen een kaartje met de route door. ‘Met een paar verrassend leuke plekken dichtbij de stad’, schrijft ze.

Herkend op straat

We spreken af voor het Groninger Museum. Het is een grijze zondagochtend in mei en ik heb mijn winterjas nog aan. Sanne komt aanfietsen en begroet me terwijl ze over haar zwarte stadsfiets hangt. Een kopje koffie slaat ze af, want dat heeft ze net nog gehad. ‘Zullen we gewoon gaan?’ vraagt ze.

Haar blog begon als een hobby maar inmiddels bereikt ze er duizenden mensen mee. Tijdens haar fietstochten wordt ze nu zelfs weleens herkend, ‘Hee…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.