Na de bevingen van de aarde volgt als we niet uitkijken een evenzo vernietigende ‘verbeteroperatie’. Zo raakt Groningen niet alleen zijn veiligheid maar ook zijn eigen identiteit kwijt. Dat laten we toch niet gebeuren?

Onze #typischgronings-kaart reist door de provincie. Na Loppersum en Woldendorp staat de kaart nu in Ten Boer in de hal van het gemeentehuis. Kom erheen en vertel wat voor jou typisch Gronings is. En volg @typischgronings op twitter of kijk op de website van Noorderbreedte naar de inbreng van anderen. Laat horen en zien welke plek je aan het hart gaat, welke bouwdetails zorgen dat je je thuis voelt in Groningen.

In Woldendorp hebben de bewoners in navolging van Loppersum antwoord gegeven op de vraag die Noorderbreedte deze zomer bij hen bracht: ‘Wat is nou typisch Gronings?’

Dat is de nuchterheid van de mensen, poffert en dat zijn de grote graanschuren. ‘Mensen vinden het leuk om na te denken over waarom ze hier graag wonen,’ vertelt Tiny Dallinga. In de Steunstee van Wolden…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.