Pak je camera, pen of blader in uw familiealbums en probeer te vangen wat voor jou‘Typisch Gronings’ is. Dat wordt wat Noorderbreedte betreft een inspiratiebron voor de herbouwers van Groningen. Zij moeten ruimte reserveren voor Groningse eigenheid. De aarde beeft maar Groningen blijft Groningen!

Na de bevingen van de aarde volgt een evenzo vernietigende ‘verbeteroperatie.’ Zo raakt Groningen niet alleen zijn veiligheid
maar ook zijn eigen identiteit kwijt. Dat laten we niet gebeuren!

Laten we samen in kaart brengen wat ‘Typisch Gronings’ is. Opdat we niet ons hart kwijtraken in de grootschalige herbouw van de huizen in het gebied waaronder we aardgas pompen.
Hieronder een formulier waarop je kunt aangeven wat voor jou ‘Typisch Gronings’ is.

Waaraan kun je denken? Libau, adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe, geeft hieronder aan waaraan je kunt denken. Maar voel je vrij om je eigen beelden aan ons te sturen.

Goffe Jensma vertelt in de nieuwste Noorderbreedte waarom identiteit belangrijk is. Jeroen de Willigen, stadsbou…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.