Blogger Sanne Meijer (sannemeijeronderweg.nl) verzamelt voor Noorderbreedte wat ‘Typisch Gronings’ is. Ze kleurt hetgeen ze op de sociale media aantreft met haar eigen waarnemingen. (#typischgronings).

Lees ook de columns van Sanne over heimwee naar de horizon en de torens van thuis. 

‘De haven van Zoutkamp’, ‘even de dijk op bij Noordpolderzijl’, ‘wadlopen naar Rottumeroog’ en ‘een visje eten in Termunterzijl’ – het is een greep uit de vele reacties op de vraag wat nou Typisch Gronings is.

Het is duidelijk dat veel mensen de nabijheid van de zee en de bijbehorende maritieme sfeer als iets Typisch Gronings beschouwen. En dat is natuurlijk waar – de aanwezigheid van de zee is overal terug te vinden in het landschap van Noord-Groningen, het heeft haar stempel gedrukt op de lokale cultuur en een onuitwisbare invloed uitgeoefend op de levens van de inwoners van het gebied.

Een tijdje terug fietste ik van Lauwerszee tot Dollard tou. Ruim honderd kilometer langs dijken, …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.