Het aardbevingsgebied zit in een driedubbele crisis. Daar passen geen halve maatregelen meer betoogt de hoofdredacteur van Noorderbreedte in een reactie op het meerjaren programma van de Nationaal Coördinator Groningen.

Groningers zijn nuchter. Ze slapen niet zo snel slecht omdat ze bang zijn dat de schoorsteen van het dak knalt. Ze kunnen zelfs morbide grapjes maken over wie er dan toevallig wel onder mag lopen.

De onvolprezen drukker van onze Noorderbreedte, Henk Tienkamp, legde me van de week glashelder uit waar hij wél wakker van ligt: dat hij gevangen zit. In zijn monumentale eigen huis waar hij graag woont, en in zijn prachtige kleine drukkerij. Waarom? Omdat de pers, een machine van 45 ton, niet meer werkt als de vloer instabiel wordt. Hij vreest dan dat hij maanden, misschien een jaar zijn inkomsten verliest en strijd moet voeren met de autoriteiten over wat er hersteld moet worden, hoe dat moet en wie de rekening betaalt. Ondertussen lopen zijn klanten weg en kan hij droog brood eten. Verzeke…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.