Adwin de Kluyver is schrijver en woont in Leeuwarden. Voor Noorderbreedte beschouwt hij Leeuwarden-Fryslân 2018 en geeft tips waar naartoe te gaan. Zo verwacht hij veel van Pluto, een internationale voorstelling in Leeuwarden. Van 15 t/m 17 februari.

Ik ging naar Aarhus om de regenboog te zien. Op het dak van het ARoS museum had de Deens-IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson een veelkleurig glazen paviljoen gezet. Hoog boven het centrum baadde de Culturele Hoofdstad van Europa in een oranjegouden gloed. Zelfs bij bewolkt weer leek Aarhus een aantrekkelijke mediterrane bestemming.

‘Let’s rethink’ was het motto waarmee de tweede stad van Denemarken zich internationaal op de kaart probeerde te zetten. Er was een programmaboek met de dikte én zwaarte van twee stoeptegels waarin je als lezer acuut verdwaalde in een doolhof van instellingen, organisaties en evenementen die ieder op hun eigen wijze van alles en nog wat overdachten; van autocross tot zeewier, overal bleek het woordje rethink voor te passen.

Het was augustus 2017. In het ce…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.