Noorderbreedte heeft met twee Duitse partners een magazine gepubliceerd. Het is een aanstekelijk 'mensen-magazine' waarin veel culturele activiteiten in de Eems Dollard Regio belicht worden.

Noorderbreedte heeft op 25 januari 2018 met Kulturland Oldenburg en Ostfriesland Magazine een meertalige special gepresenteerd.  Het is een gevarieerde Duits/Nederlands themanummer waarin (internationale) activiteiten in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa centraal staan. In het magazine Beste buren / Fenster zum Nachbarn komt de nauwe verbondenheid tussen Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland aan bod. Het gaat over de culturele achtergrond, natuur, geschiedenis, taal en kunst. Ook gaan we in op de vraag wat er in veertig jaar Eems Dollard Regio tot stand is gebracht. Bij het eerstvolgende reguliere nummer van Noorderbreedte (dat half februari bij onze abonnees in de brievenbus komt) zit dit tweetalige extra tijdschrift.

In deze special vindt u
Een meertalig ar…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.