Harry Cock wint de Grote Cultuurprijs van Drenthe voor zijn prachtige fotografie. Noorderbreedte straalt van trots. Harry Cock is de huisfotograaf van Noorderbreedte.

Harry Cock krijgt de Grote Culturele Prijs van Drenthe voor zijn fotowerk. Met hem straalt ook Noorderbreedte van trots. Harry Cock is namelijk sinds mensenheugenis huisfotograaf van Noorderbreedte. Een felicitatie waard dus.

‘Op het moment dat het routineus wordt, dan is het gebeurd. Dan is de lol eraf’, zegt Harry. Naast zijn journalistieke werk – behalve voor Noorderbreedte ook voor de Volkskrant – maakt Harry Cock fotoboeken en vrije foto’s. Hij legt zaken vast die hem opvallen. Daarbij gaat het hem niet om grote verhalen. Juist het alledaagse boeit hem – de kleine verhalen die je gemakkelijk vergeet. Harry Cock is gefascineerd door de vergankelijkheid van het leven. Hij wordt op 9 april gelauwerd. Vermoedelijk door Jetta Klijnsma, de commissaris van de koning waar hij ook een bijzonder portret van schoot…

Hieronder een bloemlezing uit het werk van Harry. Daaronder een videoportret dat Tamara Bakker en Raimondo de Vries maakten voor Noorderbreedte en Beeldlijn. Harry’s site is ook zeer de moeite waard: www.harrycock.nl. De Volkskrant toont zijn reportage over Schiermnonnikoog.

Wilt u Harry Cock feliciteren? Dat kan. Hieronder hebben we een reactieveld geopend. We zullen alle gelukwensen dubbel en dwars overbrengen.

De jury: ‘Een foto van Harry Cock typeert zich door de wisselwerking tussen mens en landschap en door het alledaagse met vaak een humoristische invalshoek.

Als chroniqueur van Noord-Nederland is zijn werk van maatschappelijk belang voor Drenthe,’ aldus de Provinciale Adviescommissie Grote Culturele Prijs van Drenthe. ‘ Zijn werk wordt met grote regelmaat geëxposeerd, onder andere tijdens Noorderlicht. Bovendien is Harry Cock betrokken bij diverse culturele ontwikkelingen, zoals de KunstSalon in Assen.’

Foto’s van Harry Cock