Harry Cock wint de Grote Cultuurprijs van Drenthe voor zijn prachtige fotografie. Noorderbreedte straalt van trots. Harry Cock is de huisfotograaf van Noorderbreedte.

Harry Cock krijgt de Grote Culturele Prijs van Drenthe voor zijn fotowerk. Met hem straalt ook Noorderbreedte van trots. Harry Cock is namelijk sinds mensenheugenis huisfotograaf van Noorderbreedte. Een felicitatie waard dus.

‘Op het moment dat het routineus wordt, dan is het gebeurd. Dan is de lol eraf’, zegt Harry. Naast zijn journalistieke werk – behalve voor Noorderbreedte ook voor de Volkskrant – maakt Harry Cock fotoboeken en vrije foto’s. Hij legt zaken vast die hem opvallen. Daarbij gaat het hem niet om grote verhalen. Juist het alledaagse boeit hem – de kleine verhalen die je gemakkelijk vergeet. Harry Cock is gefascineerd door de vergankelijkheid van het leven. Hij wordt op 9 april gelauwerd. Vermoedelijk door Jetta Klijnsma, de commissaris van de k…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.