Mark Sekuur wandelt en luistert.

‘Is het vormgeven van de stad een reflectie van ons denken?’ Het is één van de centrale vragen uit de luistervoorstelling Tussenland die de bezoeker tot nadenken wil zetten over de relatie tussen mens en landschap. De voorstelling speelt zich af op de voormalige harde westelijke stadsgrens van Groningen. Een voormalig heilig landschap dat door monniken ontgonnen en ontwaterd is en waarvan vele eeuwenoude bewonerssporen voor een geoefende blik nog in het landschap te herkennen zijn. Het is ook de plek van een stedelijke uitbreidingslocatie waar de afgelopen decennia grote ruimtelijke ‘VINEX’-achtige ingrepen met de wijken Gravenburg en De Held zijn gedaan en waarmee tegelijkertijd de kenmerkende harde overgang van de compacte stad met het aangrenzende ommeland verloren is gegaan. In die…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.