Beeld: Nicolle R. Fuller

Harry Potter kan het: dwars door de materie en tijdlagen heen kijken. Hieronder een geconstrueerd beeld (zie ook: Noorderbreedte #2 2018) van de Waddenzee onder de waterspiegel. Links een dijk met harde afbakening van zee en land zoals die nu op veel plekken is. Op het water links op de achtergrond een kleine veerboot en een baggeraar in bedrijf. Rechtsachter een mosselkotter boven een mosselzaadvanginstallatie. Goed te zien valt dat deze mosselzaadteelt de zeebodem nu niet meer beroert. De rechteroever is een natuurlijke kwelderoever. Het zeegras aan de waterkant is nog een wensbeeld. Rechtsboven zijn loepjes met fytoplankton (micro-algen) en zoöplankton (microsopische garnaalachtige wormen en larven).

Nicole Fuller van Sayo Studios heeft deze tekening gemaakt voor het Programma Ri…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.