Industrie staat voor kostenreductie boven smaak, chemie boven natuur en productie boven voeding. Het tegenovergestelde van wat wij willen: liefde in ons eten. De makers van 'Wiens brood men eet' reizen al 2,5 jaar langs even bevlogen als kleine producten. Nu onderzoeken zij of je ook massavoedsel vol liefde kunt maken.

Uw koelkast puilt waarschijnlijk, net als de onze, uit van de goede bedoelingen. Wij koesteren de biologische markt, zijn blij met alle nieuwe bestelmogelijkheden voor het beste van de boer uit de buurt en hebben een keur aan lievelingsleveranciers.

Uw voorraadkast puilt waarschijnlijk ook, net als de onze, uit van de onwetendheid. Blikken tomaten voor de vlotte pastasaus, kokosmelk voor de Thaise curry, cranberrysap, koffiebonen. Biologisch als het verschil niet al te gek is, dat natuurlijk wel. Pick your battles is ons motto op eetgebied, want alles goed doen is onmogelijk. Nooit palmolie, maar een oogje dichtknijpen als het om wijn gaat.

Zonder uitzondering reizen wij na een expeditie vol inspiratie terug naar huis: zulke leuke mensen, met zoveel kennis van hun product, met zoveel …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.