Het jaar 2018 staat om de hoek, waar kunnen we naar uitkijken? We vroegen Tom Ket, Immie Jonkman en Tamara Ekamper te vertellen over hun 2018. Grote kans dat we deze namen volgend jaar vaker tegen gaan komen, want voor alle drie staan bijzondere projecten op de planning.

‘Wacht eens even: wij doen in onze regio ook veel aan klimaatadaptie!’ Dat was de reactie in Groningen toen in 2017 Nederland een mondiaal kennisinstituut voor klimaatadaptatie kreeg toegewezen, vertelt Tamara Ekamper, programmaleider Duurzaamheid en Leefomgeving bij de gemeente Groningen.

Ter zelfpromotie ging onder meer de website Climate Initiative Noord-Nederland de lucht in. Hierop staan talloze klimaatprojecten uitgestald, van geveltuinen tot kustbescherming. Maar in Nederland schrokken meer steden wakker, waaronder Rotterdam. Om meer kans te maken, sloegen de twee steden de handen ineen. In september werd bekend dat beide steden een vestiging krijgen, in 2018. In Groningen komt het instituut in het nieuwe gebouw van de Energy Academy Europe, het onderzoekscentrum van Hanzehogesc…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.