Elke donderdag vind je op onze de website een nieuw perspectief op het landschap. Deze week vertelt Joost de Ruiter over zijn wederwaardigheden als pakketbezorger in Noord-Nederland

Tussen 2013 en 2017 volgde ik de opleiding journalistiek in Zwolle, mijn studiebeurs vulde ik in die periode aan als pakketbezorger in Noord-Nederland. Mooi werk, je ziet nog eens wat. Ik heb van mijn studentenbaantje tot op de dag van vandaag geen afscheid kunnen nemen. Op zaterdag, zondag en dinsdag voltrekt het noordelijke landschap zich nog altijd door de vooruit van mijn Volkswagen Transporter. Een korte verhandeling:

In de omgeving van Haren: Op mijn rittenlijst heeft de klant een code laten schrijven, de cijfercombinatie opent de poort naar zijn oprijlaan. Ik rij naar binnen en parkeer. Mijn afgetrapte bestelbus was vroeger wit, nu lijkt-ie eerder grijs. Hij staat hoe dan ook in schril contrast met de zes matzwarte personenwagens om me heen. “Dikke BMW’s,” noemen ze die in Oranj…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.