Elke donderdag vind je op onze website een nieuw perspectief op het landschap. Deze week schrijft Leonie Wendker over het Paterswoldsemeer, over de ontwikkelingen en haar zorg om de toekomst: blijft er genoeg ruimte over?

Voor mijn ogen zie ik een grote vlakte gevuld met water. In die open ruimte liggen een aantal eilandjes met bomen en bosschages en op het water her en der witte plukjes zeil. Daarachter zie ik de contouren van de stad, ijkpunten aan de horizon, gebouwen die ik herken zoals de DUO, Brander & Stoker, de Martini-toren en de Gasunie. Ieder een eigen verhaal en voor mij een herinnering, maar ik hoef er nu niks mee zo aan de andere kant van het meer.

Koepel

Achter mij staat de Paalkoepel, een klein ietwat in verhouding gek maar charmant pand dat in 1908 is gebouwd in opdracht van de Familie Scholten, een rijke landbouwindustrieel uit Groningen en omgeving. Het is een paviljoen op palen dat nu een restaurant is. De Paalkoepel begint steeds meer een opvallende verschijning te worden …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.