Met haar stijlvolle, zwarte kleren, gestifte lippen en korte grijsblonde haar is Carla Ruben een opvallende verschijning in Woltersum. Of anders wel om die grote hond van haar, Leon. Carla (1951) is er graag bij als er iets te beleven is in het dorp, velen kennen haar en zij kent haast iedereen. Dat hoopt ze nog lang zo te houden.

In Woltersum, een dorp aan het Eemskanaal, wonen 371 mensen in 171 huizen. De meesten willen er blijven ook al wordt hun woonplek geplaagd door aardbevingen en moesten alle inwoners geëvacueerd worden toen de kanaaldijk bijna doorbrak.

Ellis Ellenbroek portretteert verschillende bewoners in woorden, fotografen Gea Schenk en Ronnie Zeemering deden hetzelfde op hun manier. Dit en meer verhalen en foto’s staan in het boek Woltersum, een tijdsbeeld dat eind juni 2019 verscheen. Deze zomer brengt Noorderbreedte enkele verhalen.

 

Woltersum is een gevoel

We ontmoeten elkaar in Het Voorhof. Carla heeft de sleutel van het gebouwtje naast de kerk. Al meer dan tien jaar is ze met veel plezier lid van de culturele commissie van de kerk. Carla doet de horeca als er een activiteit…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.