Elke donderdag vind je op onze de website een nieuw perspectief op het landschap. Deze keer redactielid Rieja Raven. Als ze op dienstreis is in Wit-Rusland kijkt ze door het nieuwe perspectief opeens anders naar haar eigen provincie Drenthe.

Het is waardevol om af en toe ergens te zijn waar het anders is dan thuis. Je eigen perspectief bepaalt hoe je je omgeving ziet. Van dat perspectief word je je bewust als je ergens komt waar andere uitgangspunten gelden, waar mensen anders omgaan met de ruimte.

Voor een dienstreis was ik in Wit-Rusland. Onze delegatie woonde het 1000-jarig bestaan van de stad Brest bij. Onderweg van Minsk naar Brest passeerden we een torenhoge stalen bizon. Het teken dat we het oblast Brest, de zuidwestelijke regio van het land, binnenreden.

Tijdens de feestelijke ceremonie viel mij de rol van de bizon opnieuw op. Zangeressen brachten een ode aan het oerbos Bialaviezskaja Pusca, met haar ongerepte natuur en groot wild. Het lied werd gebracht op een gigantisch podium, ondersteund door een choreogr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.