Ja, het verlies aan biodiversiteit is heel erg en het verbeteren van de kwaliteit van de natuur gaat te langzaam. Drentse gedeputeerde van onder meer natuur, CDA’er Henk Jumelet, is daarover helder. De stikstofcrisis heeft het beleid op scherp gezet. Er moet meer gedaan worden om bedreigde natuur te redden, zo schrijft de commissie Remkes in haar advies ‘Niet alles kan’. De inspanningen die de provincie Drenthe op de rails had staan om de natuur robuuster te maken, worden daarom versneld.

‘Never waste a good crisis’, zegt hij met een grijns. Maar de gedeputeerde wil ook niet zeggen dat de stikstofcrisis hem blij heeft gemaakt. Diplomatiek verwoordt hij dat ‘de situatie kansen biedt. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Dat kan soms vervelend zijn, maar het kan ook perspectief bieden…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.