De vrije markt gedijt bij eerlijke concurrentie. Daarom is dat voor Brussel zo'n belangrijk punt. Uit angst voor een tik op de vingers, laten de provincies Drenthe en Groningen de regels van de vrije markt nu ook los op de natuur.

Groningen heeft nu ook vier kavels natuur ‘op de markt’ gegooid zag ik op twitter. Dus heb je animo om een natuurkaveltje te bezitten en beheren? Dan moet je voor 5 november inschrijven.  Eerder deed Drenthe het ook met een perceel in het gebied van de Reest. Eric van der Bilt schreef er in Noorderbreedte #3-2019 over. Hij is zeer kritisch. Het is duur om natuurbeheer op te splitsen, weinig effectief en vooral deloyaal naar partners van de provincie die vanuit hun ideële motieven al grote gebieden beheren en vaak van alles doen om de natuur te helpen ook buiten hun eigen terrein.

Ik vroeg alle brochures op. Het is een indrukwekkende berg papier, een kleine honderd pagina’s per kavel(tje). Ik word er mismoedig van. Het is gestold wantrouwen. Alsof een bouwer intekent voor de bouw v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.