De provincie Drenthe verkoopt natuur op ‘de markt’. Provinciaal bestuurder Henk Jumelet is blij met de uitkomst van de eerste verkoping van een stuk van het Reestdal; een Drentse ondernemer met een groen hart heeft de aanbesteding gewonnen. ‘We gaan het evalueren en misschien gaan we het nog wel eens doen.’

In een Noorderbreedte-artikel over de Reest (De Reest verweesd) neemt auteur Eric van der Bilt stelling tegen de invoering van marktwerking in het natuurbeleid. Hij vindt dat de natuurbescherming zou moeten weigeren aan prijsopdrijvende veilingen mee te doen zolang de provincie als ‘baas’ van de natuur haar eigen natuur-ambities niet waar maakt. We vragen gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) om een reactie. ‘Ik vind het goed om het eens anders te doen en dat heeft ook wel redenen’, ze…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.