Milieuvervuiling en natuur stonden centraal toen Noorderbreedte begon. Begin 21e eeuw werd het Noorderbreedte landschap bevolkt door debatvoerders om daarna terug te komen bij de bewoners.

‘Mijmeren is als schommelen. Je bent wel bezig, maar je komt niet vooruit’, staat op de scheurkalender in de wc. Leuk, maar niet helemaal waar. Gemijmer leidt inderdaad niet vaak tot actie, maar opgedane in­zichten komen later vaak zomaar van pas.

Hoe dan ook is schommelen leuk. Je kunt over van alles mijmeren: kunst, de onderbuurvrouw, en ja, ook over landschap. Want, wat betekent landschap eigenlijk? En meer precies, wat betekent het voor Noorderbreedte?

Voor ieder wat wils

Het begin is altijd een goede plek om te beginnen. De
geschiedenis van de term ‘landschap’ is er een van idealen. Van oudsher duidt
het begrip een rechtsgebied aan, tot de Hollandse meesters het in de
zeventiende eeuw gaan gebruiken om de ruimte tussen toeschouwer en horizon aan
te geven. Verlichtingsd…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.