De balans tussen landbouw, ecologie, natuur en cultureel erfgoed is weg. De stikstofproblemen confronteren ons daar hard mee. Maar het gaat niet alleen om het stikstofprobleem, we bevinden ons in een biodiversiteitscrisis. Dat zou veel meer onderwerp van gesprek moeten zijn.

Dat poneerde Marco Glastra, directeur van het Groninger Landschap, tijdens de 8ste editie van de talkshow De Linkse Mannen lossen het op. van Platform GRAS. Glastra was één van de gasten in Café De Wolthoorn die op vrijdagmiddag 8 november in gesprek ging met Linkse Mannen Wilbert van de Kamp en Bram Douwes. In hun show bespreken ze grote ruimtelijke, sociaal maatschappelijke opgaven en vraagstukken en doen een poging deze op te lossen. Deze keer ging het over biodiversiteit. Van de Kamp en Douwes gingen naast Marco Glastra in gesprek met akkerbouwer en rentmeester Hero Havinga de Poel en Max van Tilburg van WaddenMax, een biologisch-dynamisch melkveehouder. In de tweede ronde schoven architecten en bestuurders aan.

Pareltjes 

Havinga de Poel en zijn familie werken al twinti…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.