Kees Westeneng (1966) en zijn vrouw José (1973) zijn import. Je kunt het nog horen aan hoe ze praten. De melkveehouder en zijn vrouw kozen voor hun dochters een christelijke basisschool in Ten Boer en ze kerken in de stad Groningen. Het staat een grote verbondenheid met Woltersum allemaal niet in de weg.

In Woltersum, een dorp aan het Eemskanaal, wonen 371 mensen in 171 huizen. De meesten willen er blijven ook al wordt hun woonplek geplaagd door aardbevingen en moesten alle inwoners geëvacueerd worden toen de kanaaldijk bijna doorbrak.

Ellis Ellenbroek portretteert verschillende bewoners in woorden, fotografen Gea Schenk en Ronnie Zeemering deden hetzelfde op hun manier. Dit en meer verhalen en foto’s staan in het boek Woltersum, een tijdsbeeld dat eind juni 2019 verscheen. Noorderbreedte brengt enkele verhalen.

Woltersum is het stukje aardbol waar ik werken mag.

Vier jaar oud was Kees Westeneng (1966) toen hij in 1970 in Woltersum kwam. “Mijn ouders hebben mij geïmporteerd”, zo zegt hij het zelf. Vader en moeder hadden een boerenbedrijf in het Zuid-Hollandse Giessen-Oudekerk. Daar w…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.