Zijn
beweging Dutch Cuisine wil de Nederlandse eetcultuur bevorderen
door koks aan te sporen te koken met wat er in het seizoen is en uit de eigen
buurt komt. Vijfhonderd Nederlandse restaurants doen mee met het initiatief van
Albert Kooy. Ze hebben zich verbonden aan de richtlijn het bord van de gast te
vullen met eten van tachtig procent plantaardige en twintig procent dierlijke
oorsprong en hoge eisen te stellen aan de milieuvriendelijke productie van hun
grondstoffen. Maar vooral ook aan de belofte met historisch besef puur en
gezond te koken.

Zoals het vleespannetje met jus rook bij oma op het
petroleumstel of de friszure smaak van krentjebrij, zelfgemaakt met gort en
bessen­sap, of de structuur van stamppot andijvie, romige aardappelpuree met
knapperige licht-bittere groente …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.