Geboren in de Randstad, getogen op het Drentse platteland. Dat is Bente. Ze is een mengelmoesje. Terwijl er een leegloop is vanuit het noorden naar de plek waar zij werd geboren, wil Bente blijven… In haar blog onderzoekt ze of deze wens idealistisch of realistisch is.

Langs
mijn plantenpotjes met kraanvogels en retro-patronen in de vensterbank van mijn
studio kijk ik naar buiten. Recht voor me zie ik de Martinitoren, links een
ondefinieerbaar gebouw en rechts het nieuwe Groninger Forum. Ik woon nu vijf jaar
in deze stad en ze is me dierbaar geworden. Ik voel een verbintenis. Volgend
jaar moet ik haar misschien verlaten, want dit is het laatste jaar dat ik
studeer. Volgend jaar is onzeker. Misschien lokt een aantrekkelijke baan me wel
weg van hier.

Er
is een leegloop vanuit het noorden. Men trekt naar de Randstad. Groningen is
populair als studentenstad, maar velen vertrekken na het afronden van hun
studie. Sommigen zelfs met haastige spoed. Teksten als ‘Groningen is leuk, voor
een jaar of drie. Dan heb je het wel gezien.’ Ik hoor die vaker dan e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.