Op het kompas dat Groningen vooruit helpt staan deze drie waarden: vrij&open, slim&eigen en samen&apart. Eens?

Hoe kies je uit honderden ideeën wat Groningen het meest vooruit helpt? Noorderbreedte en Studio MARCHA! zoeken voor Toukomst een kompas dat helpt kiezen. Met dit kompas zoeken we waar we samen graag naartoe willen, met daarbij aandacht voor wat was en wat is; want Groningen is er al en heeft al een waardevolle basis. Uit het voortraject destilleerden ze drie kernwaarden. Groningen is  ‘vrij&open’, ‘slim&eigen’ en ‘samen&apart’. Herken je je daarin? Lees hieronder waar de kernwaarden voor staan en vul ze aan.

Vrij&open  Groningen is er al! Het ligt aan zee, het land is ruim en de lucht is schoon. Je kunt hier in vrijheid leven en zijn.

Slim&eigen  Groningen is slim en Groningers pionieren graag. Er is ruimte om innovatieve ideeën uit de…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.