Waarschuwing vooraf: vergeet even alles wat logisch of redelijk lijkt. Betreed een wereld waarin mensen steeds minder grip krijgen op hun eigen bestaan en de overheden falen om adequaat te handelen. Een noodsituatie zonder noodwet. De wereld draait door. Ook in de getroffen bevingsgebieden, maar dan net even anders.

Recent
wetenschappelijk verantwoord onderzoek, ‘Woltersum,
cultuurhistorische ontwikkeling en ruimtelijke waardering’,
geeft inzicht in de lange historische lijnen van het wierdenlandschap. Het
verklaart hoe dit landschap en het dorp zijn ontstaan en spreekt zich uit over
de karakteristieken die Woltersum onderscheiden. Het staat daarin omschreven
als ‘een oud, echt dorp met een eigen identiteit’, met aan de Kollerijweg ‘panden die
beeldbepalend zijn in het straatbeeld’….

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.