Om op een fijne, circulaire en eerlijke manier op deze aardkloot te kunnen blijven leven moet er veel veranderen: systemen moeten om, steden en huizen moeten anders en ook ons gedrag heeft een make-over nodig. Met een open en nieuwsgierige blik gaat Maartje ter Veen een driewekelijkse zoektocht aan. In de overtuiging dat het kleine meer invloed heeft dan we doorgaans beseffen.

Op deze plek schrijf ik iedere drie weken een column. Het is een zoektocht naar persoonlijke innovatiekracht. Over hoe het kleine, het alledaagse, meer invloed heeft dan we soms denken. En dat ons dagelijks gedrag veel invloed heeft, is in deze tijd helder als glas.

Mijn
vorige column verscheen drie weken terug. Ik kan me nu al bijna niet meer
voorstellen hoe anders ons leven toen was. Alles staat nu in een ander daglicht.
Die blikwisseling laat ik je zien aan de hand van drie thema’s.

De
genereuze stad

Een
genereuze stad is een stad met ruimte voor verschillen, botsing en ongemak.
Ruimte voor verschillende manieren van de stad gebruiken. Van letterlijke
botsing is op dit moment gelukkig geen sprake, hoewel dat in de supermarkt begin
deze week nog best een uitdaging was.

I…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden