Drie experts richten hun kritische blik op Panorama Nederland. Met deze getekende toekomstbeelden wil de rijksbouwmeester onze leefomgeving rijker, schoner en hechter maken. Wat kunnen we ermee in Noord-Nederland? Deze keer Peter Michiel Schaap.

Panorama Nederland daagt uit, verbeeldt en inspireert De tekeningen illustreren de verbindende kracht van integraal ontwerp Overheden zijn ten onrechte de grote afwezige bij dit langetermijnperspectief

Met enige
regelmaat maak ik op een verloren zaterdag of zondag een rondje door de
provincie Groningen. Het doel: plekken bezoeken waar ik lang of misschien wel
nog nooit ben geweest. Ik kan het je aanraden. Doe bijvoorbeeld eens
boodschappen bij de Jumbo in Stadskanaal. Ga eens door de buitenwijken van
Delfzijl. Wandel in het bos rond het klooster van Ter Apel. Rij binnendoor naar
de Punt van Reide. Of ga op een terras zitten in Veendam. Echt, je kijkt je ogen
uit. Soms zijn de tochtjes inspirerend. Dan geniet ik van de pracht van het
Groninger landschap. Maar ne…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.