Het coronavirus zorgt voor herwaardering van het leven buiten de stad. Rem Koolhaas pleitte daar ook al voor. Nota bene in het hart van New York. Ineke Noordhoff kijkt in dit driewekelijks blog naar het landschap.

Wat is een stad zonder cultuur, zonder cafés, oploopjes, winkels, geschetter en muziek? Sinds corona weten we dat. Wat is een dorp zonder cultuur, zonder cafés, vergaderingen, winkels of feestjes? Heel wat meer dan er overblijft van de stad na de striptease van activiteiten ter bestrijding van het pandemische coronavirus. Zowel in de stad als op het platteland begint de wereld THUIS. Met je eigen huis en je huisgenoten. Maar buiten de stad zit daar vaak een flinke plus op: een tuin, een schuur, een erf of weiland vlakbij, een boom, een bosje, frisse lucht, een einder – wind. RUIMTE

Rem Koolhaas, de visionaire en beroemde Nederlandse
architect die zich ooit op de stad stortte, herontdekte het platteland en
maakte daarover de tentoonstelling Countryside,
the future. Hij verbaasde zich…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.