Toukomst wil Groningen vooruit helpen. Hoe? Verdeel de rijkdom van het landschap en geef bewoners tijd om dat op hun eigen wijze ter hand te nemen. Overheden geef je bewoners ruimte want ‘Dij t dut mout t waiten’. In dit essay lichten Noorderbreedte en Studio MARCHA! toe waar kansen liggen.

Over de toekomst van Groningers zijn bijna 900 verschillende plannen gepost op de website Toukomst, een initiatief van de overheid om met bewoners samen de toekomst van Groningen beter te maken. Tijdschrift Noorderbreedte en Studio MARCHA! kennen het aardbevingsgebied van haver tot gort. Noorderbreedte schrijft en verbeeldt in haar tijdschrift al 44 jaar hoe Noord Nederlanders in hun omgeving leven – een relatie die Studio MARCHA! onderzoekt. Wij zijn kritisch en onafhankelijk, maar onze loyaliteit ligt bij de bewoners. In dit essay buigen we ons over de vraag: wat gaat de Groningers werkelijk vooruit helpen? We hebben het geschreven maar niet allemaal zelf bedacht: dat deden we met Groningers – uiteraard. (Onder dit artikel lees je hoe we dat aanpakten) 

1. Gedroomd Gron…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.