Ik dacht dat ik voor mijn blogs de deur uit moest om iets mee te maken. Op pad, op zoek naar verhalen. Maar nu blijkt dat ik juist binnen moet blijven. Ik twijfel of mijn idealistische project wel gepast is nu. Nadenken over de toekomst in het midden van een crisis. Toch denk ik dat er geen beter moment is om idealistisch te zijn. Juist nu. Als iets uit elkaar valt, moet het namelijk opnieuw in elkaar gezet worden. En dat geeft lucht. 

Ik stel me de wereld voor als een schuifpuzzel. De stukjes waren er al, maar waren we tevreden met het grotere plaatje? Zat het goed in elkaar? Klopte het, of zat het allemaal in de war? Er waren veel problemen. Misschien minder urgent aan de oppervlakte dan het Coronavirus, maar van vergelijkbare of betwistbaar zelfs grotere ernst. Denk aan de k…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden