Bente van Leeuwen (22) puzzelt in dit driewekelijkse blog over haar plek in deze wereld. Door de lockdown neemt ze afstand van de dagelijkse hectiek en beseft: de wereld kán kapot. Ze neemt daar geen genoegen mee; het is ook haar toekomst. ‘We moeten straks de wereld opnieuw opbouwen. Zullen we het beter doen?’

Ik dacht dat ik voor mijn blogs de deur uit moest om iets mee te maken. Op pad, op zoek naar verhalen. Maar nu blijkt dat ik juist binnen moet blijven. Ik twijfel of mijn idealistische project wel gepast is nu. Nadenken over de toekomst in het midden van een crisis. Toch denk ik dat er geen beter moment is om idealistisch te zijn. Juist nu. Als iets uit elkaar valt, moet het namelijk opnieuw in elkaar gezet worden. En dat geeft lucht. 

Ik stel me de wereld voor als een schuifpuzzel. De stukjes waren er al, maar waren we tevreden met het grotere plaatje? Zat het goed in elkaar? Klopte het, of zat het allemaal in de war? Er waren veel problemen. Misschien minder urgent aan de oppervlakte dan het Coronavirus, maar van vergelijkbare of betwistbaar zelfs grotere ernst. Denk aan de k…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden