Maarten Noordhoff reageert op het plan van Frederic van Kleef om dorpsbouwmeesters aan te stellen. Hij zegt: 'De toekomst van Groningse dorpen red je niet met architectonische schapenhokken. Wel met een nieuw toekomstperspectief gebaseerd op bewezen werkende concepten.'

In Noorderbreedte pleit stedenbouwhistoricus Frederic van Kleef in het kader van ‘Ruimte voor een nieuwe tijd’ voor de dorpsbouwmeester. Het is op zichzelf wel te begrijpen: vraag een schoenmaker wat je kan doen tegen je spierpijn en je loopt de winkel uit met nieuwe schoenen. Zo zoekt een stedenbouwer de oplossing in architectuur. Maar een leuk vormgegeven schuurtje gaat echt Groningen niet redden. 

Wat dan wel? Welke bewezen concepten kunnen ons helpen?

President De Gaulle zag het Franse platteland verarmen en koos de route van nieuw perspectief. Het was de tijd van de opkomende automobiliteit, toenemende welvaart en voorzichtig de eerste recreatie. De Gaulle legde op dat elke Gemeente een camping Municipal met behoorlijke sanitaire voorziening moest hebben. Het succes van…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.