Hoe anders kan toekomstig Groningen eruitzien: het langste bos van Nederland, een zelfvoorzienend energienetwerk, eerlijk voedsel en veel schoon water om in te recreëren. Wat spreekt jou aan?

Komende weken belichten we op de Noorderbreedte-site toekomstideeën van vrijdenkers.  En daarover voeren we graag het gesprek. Met jou en mensen uit jouw leefwereld. 

Het valt niet mee om buiten je eigen dichtbije leven te verzinnen hoe de toekomst eruit kán zien. Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool onderzocht de toekomstplannen van gemeenten en provincie en nam daarna de ruim 900 ingediende plannen van Toukomst onder de loep – je weet wel de ideeën van bewoners waarvoor 100 miljoen ‘aardbevingsgeld’ klaar ligt. Hun conclusie: de meeste plannen blijven dichtbij huis. Noorderruimte viste er 20 Toukomst-plannen uit die juist over de verre toekomst gaan én die niet de ‘bekende beleidspaden’ bewandelen. Deze ‘vrije gedachten’ geven we komende weken ons Noorderbr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.